<..." />

Rusia pledează pentru ridicarea vizelor cu ţările membre ale OCEMN

Rusia a atras atenţia, în cadrul celei de-a 41-a reuniuni a Adunării Parlamentare a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), care se desfăşoară în perioada 9-11 iulie, la Sofia, asupra problemelor regimului de vize dintre Federaţia Rusă şi ţările Uniunii Europene, a declarat, pentru Itar-Tass, şeful delegaţiei ruse la APCEMN, Mihail Emelianov. foto

„Principala temă a actualei reuniuni este domeniul turismului, mai exact acţiunile comune ale ţărilor membre în domeniul acţiunilor de salvare şi căutare de pe mare. Regiunea Mării Negre este una cheie din punct de vedere turistic, însumând circa 10% din fluxul turistic mondial. Regiunea este interesantă şi pentru concetăţenii noştri şi din acest motiv pentru Rusia este important să fie ridicat regimul de vize cu asemenea ţări precum Bulgaria, România şi Grecia”, a spus Emelianov. 

Potrivit şefului delegaţiei ruse, „principala reuşită a APCEMN este decizia privind construirea unei autostrăzi în jurul Mării Negre, proiect care ar trebui să demareze anul acesta”.

„De asemenea, în planurile noastre intră aprobarea proiectului privind construirea unei centuri electro-energetice a Mării Negre”, a mai spus deputatul rus.

La rândul său, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a menţionat în discursul său rolul important al organizaţiei în aprofundarea cooperării în regiunea Mării Negre.

„Este necesar să ne unificăm eforturile în vederea prosperităţii comune. Aspiraţia spre dezvoltarea economică nu trebuie să se realizeze în detrimentul mediului înconjurător. Bulgaria continuă să sprijine proiectele Nabucco-Vest şi Transadriatica. Se derulează proiectul de gazoduct South Stream. De asemenea, Bulgaria îşi exploatează propriile zăcăminte de gaz, care vor permite diversificarea surselor de energie”, a spus Plevneliev.

Preşedintele parlamentului bulgar şi al APCEMN, Mihail Mikov, a subliniat că rolul organizaţiei se va consolida în mod inevitabil în Europa. „Sunt convins că activitatea APCEMN este legată de procesele de integrare europene. Dezvoltarea diplomaţiei parlamentare trebuie să ajute la activizarea cooperării economice dintre ţările noastre”, a subliniat Mikov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 5 =