Rusia: Plăci de înmatriculare, echipate cu cipuri de identificare

Ministerul de Interne din Rusia planifică pentru anul 2013 testarea proiectului privind integrarea etichetelor RFDI (Radio Frequency Identification – sistem de identificare a datelor prin radiofrecvență). Potrivit proiectului, în fiecare placă de înmatriculare auto va fi introdus un cip, pe care va fi stocată atât informația despre autovehicul (culoare, model, seria motorului), cât și datele despre proprietarul acestuia. Proiectul face parte din programul autorităților din Moscova – „Orașul inteligent”. foto

Reprezentantul companiei producătoare de cipuri „Avangard”, Vladimir Kalinin, a menționat că sistemul montat în placă va conține un cod cu informații despre mașină și proprietar, care vor fi centralizate într-o bază de date a poliției rutiere. La apropierea cipului de un aparat de citire, polițiștii vor verifica foarte rapid dacă mașina pe care o controlează a fost furată, dacă reviziile tehnice periodice sunt realizate sau dacă mașina a fost implicată într-un accident de circulație.

Prima testare a acestui sistem va avea loc la sfârșitul lunii mai, în prezența ministrului Afacerilor Interne din Rusia, Rașid Nurgaliev, după care ministrul va discuta cu participanții proiectului despre modalităţile de dezvoltare ulterioare a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − four =