Premier..." />

Rusia nu mai vrea să fie dependentă de materiile prime

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că va premia pe oricine va găsi o metodă de a scăpa economia Rusiei de dependența de materiile prime, în urmatorii câțiva ani. foto

„Nu pot să nu fiu de acord că modelul materiilor prime a dus țara într-o fundătură. Obiectivul nostru este să lăsăm în urmă acest model.

Dacă oferiți o variantă care ar ajuta să scăpăm de acest model în următorii câțiva ani, v-aș nominaliza pentru un premiu de stat. Dar nu cred că există o astfel de versiune”, a afirmat Medvedev în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului, unde a prezentat activitatea din ultimele 12 luni a Guvernului.

El a răspuns astfel criticilor deputaților referitoare la economia care se bazează pe exploatarea materiilor prime. Medvedev a arătat că modelul economic bazat pe materii prime a evoluat în ultimele decenii.

Economia Rusiei riscă să intre în recesiune la toamnă, dacă nu sunt luate urgent măsuri de stimulare, a avertizat ministrul Economiei, Andrei Belousov. „Vom propune măsuri de stimulare”, a spus Belousov, adăugând că în caz contrar economia va ajunge până în toamnă la creștere zero.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut guvernului de la Moscova să pregateasca un plan de stimulare a economiei, după ce un ministru a avertizat că țara ar putea intra în recesiune din cauza reducerii investițiilor derulate de companii și a cererii pentru exporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =