Guvernul de la ..." />

Rusia interzice importul de sare din țările UE

Guvernul de la Moscova a interzis importul de sare din țările care au impus sancțiuni economice Rusiei. Sarea va completa lista produselor aflate sub embargou, începând din 1 noiembrie 2016, informează agenția RIA NOVOSTI. foto

Potrivit decretului guvernamental în acest sens, restricția privind importul în Rusia vizează sarea (inclusiv sarea de masă și denaturată) și clorura de sodiu pură, sub formă de soluție apoasă sau cu adaos de agenți anti-aglomeranți sau agenți care asigură o bună fluiditate, precum și apa de mare.

Importul de sare este interzis din SUA, UE, Australia, Albania, Islanda, Canada, Norvegia, Muntenegru și Ucraina.

Ucraina este unul dintre principalii furnizori de sare din Rusia, pe locul doi și trei sunt Belarusul și Kazahstanul. Potrivit datelor vămii ruse, în anul 2015, Rusia a importat 1,76 milioane de tone de sare (inclusiv de masă și denaturată) în valoare de 83,104 milioane de dolari. Din Ucraina au fost importate 864,264 mii de tone de sare (49,1% din volumul total de import) în valoare de 16,856 milioane de dolari. Cealaltă cotă o dețin Republica Belarus (36,7%), Kazahstan (7,4%), Turcia (2,3%), Olanda (1,6%) și Danemarca (1,2%).

Ministerul Agriculturii din Rusia a declarat că „deficitul volumului poate fi compensat prin creșterea producției interne și prin reorientarea spre livrările din alte țări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 14 =