Aut..." />

Rusia înăspreşte măsurile de control la graniţa cu Ucraina

Autoritatea Vamală din Federaţia Rusă introduce noi reguli de trecere a bunurilor străine pe teritoriul rus, informează portalul Podrobnosti, menţionând că introducerea unor măsuri similare a creat anterior coloane de câţiva kilometri în regiunea ucraineană Lugansk, la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. foto

„Începând cu 12 noiembrie, de-a lungul frontierei ruso-ucrainene, autorităţile vamale din Rusia vor pune în aplicare măsuri de asigurare a conformităţii tranzitului mărfurilor importate pe teritoriul vamal al Uniunii Vamale dintre Rusia, Belarus şi Kazahstan”, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal de Stat de la Kiev. 

Potrivit noilor reguli, pentru vămuirea mărfurilor şi a mijloacelor de transport, la punctele de control va fi nevoie de prezentarea unor certificate speciale necesare pentru intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse. Moscova anulează astfel carnetele TIR, care garantează plata taxelor vamale şi permit transportarea mărfurilor în containere sigilate.

La sfârşitul lunii octombrie, în urma aplicării unor măsuri similare de către Rusia, aproximativ 400 de camioane au rămas, practic, blocate la frontiera dintre Ucraina şi Federaţia Rusă, în regiunea Lugansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =