Pe 19 mai 2..." />

Rusia extinde lista legumelor interzise din Turcia

Pe 19 mai 2016, autoritatea fitosanitară din Rusia – Rosselhoznadzor – a impus o interdicție temporară pentru importul în Federația Rusă a dovlecilor și dovleceilor din Turcia. foto

„În legătură cu identificarea unor loturi de dovlecei importați în Federația Rusă din Republica Turcia, contaminați cu tripsul Californian (Frankliniella occidentalis Perg), din 19 mai, Rosselhoznadzor introduce restricții temporare privind importul în Rusia, inclusiv din țări terțe, a produselor din categoria „dovleci, dovlecei și alte legume din familia Cucurbitaceae” (codul nomenclatorului vamal 070993), originare din Republica Turcia”, informează autoritatea fitosanitară într-un comunicat oficial.

Directorul rețelei comerciale din Rusia „RosAgroMarket”, Stephen Krieger, a declarat pentru agenția de știri RBC că importul de dovleci și dovlecei din Turcia va fi inlocuit cu producția din alte țări, chiar dacă Turcia deține o cotă semnificativă. „Turcia deține poziția de monopol în ceea ce privește importul de dovlecei. În anul trecut cota Turciei a constituit 90% pe piața rusească. În noile condiții economice suntem nevoiți să ne orientăm spre producătorii autohtoni”, a spus el.

Săptămâna trecută presa rusă a scris despre un posibil scenariu analizat de autoritățile ruse, care prevede interdicția totală pentru importul de fructe și legume din Turcia.

„Cel mai probabil nu vom interzice totul. Vom interzice parțial unele categorii de mărfuri, deoarece autoritățile din Turcia au început un dialog activ cu noi. Vom negocia”, a precizat șeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =