Rusia: Cresc amenzile la încălcarea normelor de transport internaţional

De pe 4 mai, Federaţia Rusă introduce o serie de modificări legislative cu privire la transportul rutier internaţional, subliniind necesitatea responsabilizării transportatorilor pentru încălcarea aplicării noilor prevederi legislative. foto

Conform acestor norme, amenzile impuse şoferilor de vehicule de transport aparţinând companiilor străine vor ajunge la cinci mii de ruble ruseşti – aproximativ 560 de lei. În prezent ele sunt de 1 – 1,5 mii de ruble (120 – 170 de lei). Lipsa autorizaţiei pentru transporturile internaţionale va fi amendată cu până la patru mii de ruble (450 de lei).

Modificările legislative vizează şi persoanele juridice responsabile pentru efectuarea transportului rutier internaţional de mărfuri sau de pasageri fără autorizaţie, din Rusia către o ţară terţă sau din alte ţări pe teritoriul Rusiei. Asemenea încălcări se pot solda cu reţinerea vehiculului.

Noi reguli pentru transportul rutier prevăd că masa totală a vehiculului, cu o încărcătură pentru o maşină cu cinci sau mai multe osii, nu trebuie să depăşească 40 de tone. În acelaşi timp, a fost constituită o listă de drumuri naţionale pentru care încărcătura pe o osie nu trebuie să depăşească 11,5 tone.

citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 8 =