Rusia amenajează stații de alimentare pentru mașinile electrice

Autoritățile din Rusia și-au propus amenajarea a peste 2 mii de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Companiile implicate în acest proiect sunt optimiste și prevăd o creștere explozivă a interesului pentru mașinile de acest fel. Astăzi, în Moscova, este finalizată construcţia unei reţele-pilot de 28 de staţii electrice, iar până în luna octombrie a acestui an, alimentarea ar putea fi făcută fără taxă. foto

Ziarul Vedomosti relatează că în acest an autoritățile din Rusia planifică deschiderea a peste 500 de stații în diferite regiuni din țară. Acestea vor apărea nu doar în parcările private, dar și în parcările centrelor comerciale și de afaceri, precum și în zone rezidențiale.

Deocamdată, pe piața din Rusia este furmizat doar un singur model de mașină electrică – Mitsubishi i-MiEV. Din luna octombrie 2011, distribuitorul Mitsubishi „Import Rolf” a vândut în Rusia 71 de vehicule i-MiEV. Experții sunt de părere că lipsa infrastructurii adecvate împiedică vânzarea acestor vehicule în Rusia, astfel încât este crearea condițiilor este necesară.

Alți producători auto urmăresc experința Mitsubishi în Rusia, însă nu preconizează să exporte mașinile lor. Toyota, care a lansat recent primul său automobil electric Toyota RAV4 EV, nu intenţionează să îl exporte în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 20 =