Rusia a prelungit termenul interdicţiei la importul de cartofi din UE până la 1 iunie

Rusia a prelungit termenul interdicţiei la importul de cartofi de sămânţă şi consum din Uniunea Europeană, de la 1 aprilie până la 1 iunie. foto

După cum a anunţat şeful „RosSelhozNadzor” (Serviciul federal rus pentru control veterinar şi fitosanitar), Serghei Dankvert, această înţelegere a fost convenită în timpul convorbirilor cu adjunctul directorului general al Directoratului pentru protecţia sănătăţii şi apărarea drepturilor consumatorilor din cadrul Comisiei Europene, Ladislav Miko, care au avut loc recent la Moscova.  

Potrivit afirmaţiilor lui, cele două părţi s-au înţeles ca grupurile de lucru să lucreze asupra acestei probleme şi să avanseze în aşa fel, încât interdicţia să nu mai existe. Interdicţia mai sus menţionată este legată de faptul că Rusia cere, din partea Uniunii Europene, informaţii despre zonele de creştere a cartofilor, care să fie libere de organisme dăunatoare şi boli de carantină. Cerința Rusiei este ca legumele să fie importate doar din aceste zone. Însă, în ciuda numeroaselor solicitări, nu ua reușit să obțină răspunsuri din partea europeană. Serghei Dankvert a declarat că reprezentanţii Comisiei Europene au promis că vor furniza aceste informaţii. (Interfax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 19 =