Pre..." />

Rusia a impus taxe vamale produselor din Republica Moldova

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind introducerea de taxe vamale produselor importate din Republica Moldova, relatează agenția RIA Novosti, preluată de Hot News. foto

„Guvernul rus introduce taxe asupra produselor importate din Republica Moldova la nivelul tarifelor unice ale Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan)”, potrivit unui document publicat pe site joi, 31 iulie. Decizia va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, potrivit agenției rusești. 

Ministerul rus pentru Dezvoltare Economica a elaborat săptămâna trecută un proiect de decret privind anularea unor scutiri de taxe pentru anumite produse moldovenești, ca vin, carne, legume, fructe și cereale.

Moscova a avertizat anterior Chișinăul că ar putea să renunțe la regimul de liber-schimb și să adopte principiul națiunii celei mai favorizate în relațiile sale cu Republica Moldova, în urma ratificării de către moldoveni a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE).

Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea față de crearea unei zone de liber-schimb între Republica Moldova și UE. Potrivit Moscovei, acest demers ar putea să antreneze un aflux de mărfuri pe piața rusească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 17 =