<..." />

Rusia a impus embargo importurilor de brânză procesată din Polonia

Autoritățile rusești pentru protecţia consumatorilor a suspendat importurile de brânză din Polonia, invocând nereguli în privinţa brânzei tartinabile, care fusese exceptată de la embargoul impus de Moscova importurilor de alimente din Occident, relatează The Moscow Times în pagina electronică. foto

O varietate de brânză procesată provenind de la Ostrowia nu respectă „reglementările tehnice”, afirmă Rospotrebnadzor într-un comunicat postat luni pe site.

Rusia a impus în august restricţii unei game largi de produse alimentare importate din Occident – inclusiv numeroase feluri de brânză, ca de exemplu parmezanul italienesc -, ca răspuns la sancţionarea Moscovei din cauza politicii faţă de criza din Ucraina. Însă brânza procesată era scutită de aceste sancţiuni, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Embargoul impus brânzei poloneze a intrat în vigoare vineri, precizează Rospotrebnadzor.

Agenţia rusă a postat comunicatul după „săptămâna brânzei”, o sărbătoare ortodoxă în timpul căreia se consumă clătite şi produse lactate, înainte de postul Paştelui, precizează ziarul.

Polonia este unul dintre cei mai duri critici ai politicii Rusiei faţă de Ucraina. Între produsele supuse embargoului de către Moscova, în criza ucraineană, se află şi merele poloneze, care deţineau 40% din piaţa rusească de profil.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 16 =