Prin..." />

Românii vor putea călători fără vize în Republica Belarus

Prin Decretul prezidenţial nr. 8 din 9 ianuarie 2017, începând cu data de 12 februarie 2017, cetăţenii români pot intra fără viză în Belarus pentru o perioadă de cel mult 5 zile de la trecerea prin punctul de control de la Aeroportul Naţional Minsk. Măsura se aplică doar călătoriilor cu avionul, informează Ministerul Afacerilor Externe. foto

Procedura de călătorie fără viză nu se aplică în cazul persoanelor care sosesc în Belarus cu zboruri din Rusia, şi care intenţionează să zboare către aeroporturile din Rusia (zborurile sunt considerate interne şi asupra acestora nu sunt efectuate controale de frontieră).

Pentru intrarea în Belarus în regim fără viză cetăţenii români trebuie să aibă asupra lor paşaport valabil sau alt document similar pentru trecerea frontierei, mijloace băneşti (pentru fiecare zi de şedere, suma în valută sau în ruble belaruse, echivalentă cu cel puţin 25 euro), o poliţă de asigurare medicală pentru o sumă de minim 10 mii euro, valabilă în Belarus.

Pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple care doresc să călătorească în Belarus cu alte mijloace de transport (autoturism, tren) şi pentru o perioadă mai mare de 5 (cinci) zile, este necesară obţinerea vizei de intrare. Termenul de şedere în Belarus nu poate să depăşească 90 de zile într-un an calendaristic, începând din data intrării pe teritoriul acestui stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 1 =