România este recunoscută în E..." />

Românii cumpără anvelope ieftine

România este recunoscută în Europa ca fiind piaţa în care ajung cele mai multe anvelope ieftine şi că aici se află cel mai mare parc de autoturisme ce rulează cu anvelope ieftine.

Acest fenomen e prezent la noi mai mult decât în oricare altă ţară din Uniunea Europeană. În ultimii trei ani, s-a observat o inversare a proporţiilor în vânzarea de anvelope.

Dacă acum trei ani 70% din vânzările companiei erau reprezentate de branduri premium, în anul 2013 această proporţie s-a inversat, marea majoritate a vânzărilor fiind pe brandurile de buget: anvelope chinezeşti şi europene.

Acest fapt se explică prin căderea pieţei auto, având în vedere că în anul 2013 vânzările de automobile noi s-au situat la nivelul din anul 1997, conform statisticilor oficiale, şi pe de altă parte prin îmbătrânirea parcului auto, prin creşterea înmatriculărilor de maşini second-hand cu o vechime mai mare de şapte ani.

Pe fondul crizei economice, cumpărătorul român nu mai pune preţ pe siguranţă şi performanţă, singurul factor care influenţează decizia de cumpărare devenind preţul cel mai scăzut.

Această tendinţă se va menţine şi pe parcursul anului 2014, din cauza situaţiei economice. Vânzările de anvelope noi vor înregistra şi în acest an acelaşi trend de scădere ca şi în anul 2013.

Singurul segment ce a înregistrat o creştere constantă în ultimii trei ani a fost reprezentat de anvelopele all season. Explicaţia e că acestea se pot folosi atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

Acest tip de anvelope se încadrează în reglementările referitoare la obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope care să prezinte marcajul M + S.

Experţii recomandă consumatorilor acordarea unei atenţii deosebite specificaţiilor existente pe noua etichetă europeană a anvelopelor, obligatorie din anul 2012.

Pe etichetă se pot găsi informaţii clare despre: consumul de carburant, distanţa la frânarea pe carosabil ud şi zgomotul la rulare.

O altă recomandare de luat în seamă este evitarea cumpărării şi folosirii anvelopelor reşapate, deoarece ele pot pune în pericol siguranţa utlizatorilor şi cresc considerabil costurile cu piesele aferente elementelor de direcţie şi consumului de carburant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =