Românii cu mașini din Bulgaria vor fi afectați de noi schimbări

Bulgarii s-au săturat de numărul mare de români care îşi înmatriculează maşinile la ei, aşa că au decis să modifice legislaţia rutieră astfel încât cei care uită să schimbe actele maşinii să fie amendaţi. Numărul mare de maşini înmatriculate la bulgari reprezintă o problemă şi pentru autorităţile din România. Şi la noi au fost propuneri de modificare a Codului Rutier, însă au rămas doar pe hârtie. foto

Potrivit unui proiect de lege, în cazul în care un român îşi înmatriculează maşina în Bulgaria, după care uită să mai schimbe actele autoturismului, acesta va fi amendat cu 75 de euro, scrie publicaţia bulgară „Monitor”. 

Prin acest amendament la Codul Rutier, poliţia speră să pună capăt fenomenului înmatriculării autoturismelor în Bulgaria. Şi nu este singura modificare în acest sens.

Un alt articol din proiectul de lege amintit prevede că, în cazurile în care cumpărătorul unei maşini este cetăţean străin fără domiciliu în Bulgaria, numerele de înmatriculare bulgăreşti să fie predate la Poliţia Rutieră, iar noul proprietar să primească plăcuţe provizorii ca să poată circula cu ele timp de 60 zile, înainte să primeasca numere din ţara sa.

Dacă aceste amendamente vor fi aprobate, în jur de o sută de mii de români care conduc autoturisme înmatriculate în Bulgaria vor fi afectaţi. (Digi 24)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =