Român..." />

Românii alocă 250 EUR pentru minivacanța de Sfânta Maria

Românii alocă circa 250 de euro pentru minivacanța de Sfânta Maria, pentru care preferă să se deplaseze în zone turistice din ţară, la maximum 250 km de casă, a declarat managerul unei agenţii de turism.

Minivacanțele prilejuite de diverse sărbători și combinate de obicei cu zilele de weekend au o trecere tot mai mare în rândul turiștilor români. Anul acesta, avem pachete foarte atractive în România, începând de la 80 lei/noapte.

Bugetul pentru o minivacanță în România, de 3-4 nopți, este undeva la 350 lei/persoană. Cei care preferă un city-break în străinătate vor plăti în jur de 250 euro de persoană.

Locuitorii zonei de sud a țării, din București în special, merg pe litoralul românesc sau cel bulgaresc. Ardelenii care aleg să-și petreacă minivacanța în străinătate merg în city-break-uri, în orașe precum Budapesta, Viena sau Praga, dar și în stațiunile cu ape termale din Ungaria, cea mai căutată fiind Hajduszoboszlo.

,Cele mai solicitate destinații pentru pachetele turistice de Sfânta Maria sunt stațiunile litoralului românesc (Mamaia, Neptun şi Venus) și ale celui bulgăresc (Albena, Nisipurile de Aur ori Sunny Beach), precum și insulele grecești Zakynthos, Corfu, Lefkada şi Creta.

Tot mai mulți turiști optează pentru stațiunile montane românești. Sunt preferate cele de pe Valea Prahovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × three =