România și Ungaria valorifică infrastructura punctului de trecere Petea – Csengersima

Cu sprijinul Uniunii Europene, va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru valorificarea infrastructurii Punctului de Control Trecere a Frontierei Petea – Csengersima, a fost anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Nyíregyháza. foto

Ca urmare a unei finaţări UE câştigate de Agenţia de Dezvoltare a judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) şi Consiliul Judeţean Satu Mare, vor fi evaluate clădirile din zona de frontieră care sunt doar parţial valorificate, a declarat István Oláh, directorul agenţiei din Ungaria. 

Scopul principal al proiectului este ca, după aderarea României la Spaţiul Schengen, aceste clădiri să fie utilizate în scopuri comerciale. Respectivele imobile aparţin sau au apraţinut autorităţilor vamele. Un al doilea scop al programului este găsirea unor investitori care să utilizeze aceste imobile. De menţionat că, prin intermediul altui program finanţat de UE, lăngă Csengersima a fost construită o piaţă angro cu o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi, un depozit frigorific de 1.200 de metri pătraţi şi un centru de comerţ ungaro-român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =