Români..." />

România și Georgia vor să reactiveze cursele de feribot

România și Georgia vor să intensifice relațiile economice prin reactivarea liniilor de feribot. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii dintre secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, cu ministrul Economiei din Georgia, Giorgi Kvirikashvili, relatează agenția Trend. foto

Cei doi oficiali au subliniat că realizarea acestui proiect va contribui la creșterea transportului de mărfuri dintre Europa și Asia, prin Georgia.

S-a discutat, de asemenea, despre posibilitatea deschiderii unor linii suplimentare alternative de la vest la est și în direcția inversă, ceea ce va contribui la diversificarea rutelor de transport și la crearea unui mediu competitiv.

Părțile au convenit că ministerele de Transport vor continua să lucreze asupra pregătirii memorandumului bilateral și au stabilit că reprezentanții grupului de lucru România-Georgia se vor reuni în viitorul apropiat.

Bogdan Aurescu și Giorgi Kvirikashvili au abordat și proiectul propus de Georgia privind crearea unui coridor de transport Marea Neagră – Marea Caspică. Partea română consideră că țările-membre ale coridorului, pe lângă România, ar trebui să fie Azerbaidjan, Georgia și Turkmenistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 14 =