Noul „drum al mătăs..." />

România se înscrie pe „noul drum al mătăsii”

Noul „drum al mătăsii” trebuie precedat de construirea unuia electronic, care va facilita comunicarea, va elimina barierele de limbaj existente și, implicit, va susține dezvoltarea comerțului, a declarat, vineri, ministrul Dan Nica. foto

„În opinia mea, cea mai rapidă cale de a construi noul drumul al mătăsii este să construim un drum electronic, un «iDrum al mătăsii», pentru că lucrurile se mișcă foarte rapid, oamenii se mișcă foarte rapid, se investește foarte mult în servicii, în proiecte de infrastructură. Un exemplu în acest sens este Azerbaidjanul, care își consolidează sistemul educațional și derulează proiecte de infrastructură transnaționale. Trebuie să ne mișcăm spre noua era a tehnologiei, facilitând cooperarea transfrontalieră și devenind parte din cele mai inteligente proiecte și strategii de dezvoltare”, a spus Nica la Bucharest Forum. 

El a adăugat că speră ca Uniunea Europeană și Asia Centrală vor pune în practică strategia privind parteneriatul pentru noul drum al mătăsii.

„Unul dintre pilonii principali constă în construirea unei autostrăzi electronice între est și vest, care va elimina barierele de limbaj și va facilita comunicarea. Dacă nu vor mai exista bariere de limbaj, nici alte bariere nu vor mai subzista în calea comerțului”, a spus Nica.

„Drumul Mătăsii”, cea mai importantă rută comercială din istorie, a legat Asia de Europa, reprezentând totodată un liant între diferite culturi și civilizații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =