România a reintrat în recesi..." />

România este în recesiune tehnică

România a reintrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de contracţie a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat.

PIB a scăzut în trimestrul al doilea cu 1%, faţă de primul trimestru. Creşterea anuală a coborât semnificativ, atât la nivel trimestrial, de la 3,9% la 1,2%, cât şi semestrial, la 2,4%, serie brută, şi 2,6%, serie ajustată sezonier, cu mult sub estimările autorităţilor, de 3,5% pe an.

Premierul Victor Ponta a scris pe pagina de Facebook că datele oficiale confirmă vestea bună – România continuă creşterea economică.

România a reintrat în recesiune tehnică, având două trimestre consecutive de contracţie a PIB, cu cea mai mare scădere economică din UE 28 în al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care relevă modificarea evoluţiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%.

România a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai scădere a Produsului Intern Brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1% comparativ cu primul trimestru, iar singurele economii cu evoluţii negative au mai fost Germania, Italia şi Cipru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =