RiSE este un sistem pentru siguranța motocicliș..." />

RiSE – Ride Safe

RiSE este un sistem pentru siguranța motocicliștilor, creat de un startup românesc.

Startup-ul Safe Ride, care a creat o platformă IoT și o aplicație mobilă pentru siguranța motocicliștilor, participant în programul Techcelerator a primit o nouă rundă de finanțare de 20.000 de euro din partea fondului de investiții GapMinder, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate.

În cadrul evenimentului de tip Demo Day organizat de Techcelerator şi unde StartupCafe a făcut parte din juriu, premiul pentru cel mai promițător startup a fost acordat Safe Ride din București. Acesta va intra în procesul de finalizare a unei noi runde de investiții în valoare totală de 20.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners.

Programul de accelerare, susținut de partenerul Techcelerator, s-a derulat pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcție de industria start-up-ului și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile dispun de acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală.

Techcelerator va accepta o nouă serie de start-up-uri începând din toamna acestui an.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri inovatoare din România aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 16 =