Restrictiile impuse de Rusia transportatorilor din statele membre CEMT

Dupa reuniunea Grupului Rutier care a avut loc în data de 4 aprilie si a acordului cu privire la ridicarea restrictiilor în ceea ce priveste utilizarea autorizatiilor multilaterale CEMT valabile în Rusia începând cu 15 mai 2013, Ministrul rus al Transporturilor, Maksim Sokolov, a transmis o scrisoare catre Secretarul General al Forumului International al Transporturilor (ITF). 

Acesta a indicat faptul ca Federatia Rusa nu este de acord cu Rezumatul Deciziilor Principale care a fost distribuit catre statele membre ITF, inclusiv România, si insista ca deciziile care au fost luate acolo (eliminarea rezervei fara aplicarea restrictiei de 12 curse) ar fi fost valabila numai dupa îndeplinirea a trei conditii:

1. Anularea restrictiei teritoriale si a restrictiei sistemului în utilizarea autorizatiilor CEMT.

2. Crearea unui mecanism eficient în combaterea abuzurilor privind utilizarea autorizatiilor CEMT.

3. Alocarea unui suplimet de 42 autorizatii Rusiei pentru 2014, din cota de baza totala.

Ministrul Sokolov a mentionat în scrisoarea sa ca pâna când cele trei conditii mentionate mai sus nu vor fi îndeplinite, Federatia Rusa va elimina propria rezerva (incluzând si cota de 596 autorizatii), dar, în acelasi timp, va aplica restrictia de 12 curse pentru cursele terte în/din Rusia.

Potrivit aceleiasi surse, in situatia actuala, întrucât nu exista nici un consens cu privire la acest acord, tarile membre sunt sfatuite sa considere decizia adunarii care a avut loc pe 4 aprilie a.c. ca nefiind valabila.

Pâna se va lua o decizie finala, sistemul CEMT va continua sa functioneze ca si în prezent adica vor avea acces în Federatia Rusa numai transporatorii care au autorizatii CEMT nerestrictionate în aceasta tara.

Sursa: www.cargomagazin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 2 =