Restric..." />

Restricţiile de import în Uniunea Vamală RBK se extind

Restricţiile provizorii privind importul produselor de origine animală, impuse în una dintre ţările Uniunii Vamale Rusia, Belarus, Kazahstan se vor extinde în mod automat pe întreg teritoriul pieţei comune. Decizia a fost luată de către reprezentanţii serviciilor veterinare de stat din cele trei ţări. foto

„Partea care a introdus restricţiile va fi obligată să informeze prompt despre motivele deciziei şi să publice anunţul pe pagina oficială a instituţiei cu acces restricţionat, dar şi să informeze în scris celelalte două state membre ale Uniunii Vamale”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor). Aceeaşi procedură se va aplica şi la anularea restricţiilor.

Reprezentanţii Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului au fost de părere că restricţiile la importul de bunuri din ţările terţe ar putea deveni mai frecvente, ca urmare a faptului că o bună parte din produsele alimentare de import au ajuns pe piaţa de desfacere a Uniunii Vamale fără certificate veterinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =