In Hamburg, interdictia ..." />

Restrictii si in orasul Kiel, Germania

In Hamburg, interdictia pentru autovehicule diesel care nu indeplinesc normele Euro 6 a intrat deja in vigoare pe anumite strazi, incepand din 31 mai 2018.

Exemplul va fi urmat de orasul Kiel, capitala landului federal Schleswig-Holstein, care preconizeaza masuri restrictive asemanatoare, in scopul reducerii rapide a nivelului de oxizi de azot din aer, ce depasesc in acest moment cu mult limitele europene.

Din documentul prezentat de ministerul mediului reiese ca aproximativ 12.000 de automobile, ce nu indeplinesc normele Euro 6, vor fi afectate zilnic de interdictia de circulatie pe un traseu central din oras.

Potrivit Automobilwoche, orasele Koln si Stuttgart iau in calcul, la randul lor, posibilitatea de a restrictiona intr-un viitor apropiat circulatia autovehiculelor cu motoare diesel.

Reamintim ca in februarie, Agenția Federală de Mediu a publicat pentru prima dată o listă de date privind măsurătorile de la mai mult de 500 de stații de măsurare din Germania. Cifrele pentru 2016 au fost deja complete, pentru 2017 nu toate datele au fost încă disponibile. Rezultatul din acel moment: 91 de municipalități, 37 de orașe au depășit limita de 40 micrograme de oxid de azot (NO2) pe metru cub de aer în media anuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − sixteen =