..." />

Restricții de circulație în nord-estul Bulgariei din cauza ninsorii

Situaţia continuă să fie dificilă în anumite regiuni ale Bulgariei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Cea mai afectată de ninsorile abundente din ultima perioadă este partea de nord-est a Bulgariei. Traficul rutier este îngreunat în zonele Silistra, Şumen, Dobrici, Montana, Vraţa, Ruse, Karnobat şi Aitos, precum şi pe podul Ruse-Giurgiu. foto

Situaţia rămâne foarte dificilă în regiunea Silistra, unde a fost impusă restricţia de circulaţie pentru toate autovehiculele. Silistra este izolată feroviar de capitala Sofia. După ninsorile abundente de miercuri, situaţia este dificilă şi în regiunea Şumen. Administraţia regională a drumurilor a informat că toate drumurile secundare din zonă sunt închise, iar principalele drumuri naţionale sunt curăţate. 

Stratul de zăpadă depus în această zonă măsoară 48 de centimetri. Camioanele pot circula pe şoseaua Ruse-Şumen doar dacă sunt echipate cu lanţuri antiderapante. În regiunea Târgovişte nu sunt drumuri închise circulaţiei rutiere, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. Prin trecătoarea Şipka se circulă în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă depus fiind de 50 de centimetri. Există restricţii de circulaţie doar pentru camioanele cu masa peste 10 tone.

Drumurile din regiunea Dobrici sunt impracticabile după ninsorile abundente. Autobuzele sunt blocate în autogara Dobrici. Localitatea Bălgarevo a rămas fără curent electric de câteva zile. Din cauza ceţii, vizibilitatea este redusă la 50 de metri pe autostrada Trakia şi la 100 de metri în zonele oraşelor Bankia, Bogrov, Kostinbrod, Kiustendil, Ihtiman, Plovdiv şi pe autostrăzile Liulin şi Hemus. În ultimile 24 de ore, în Bulgaria au avut loc 19 accidente rutiere grave, în care au fost rănite 26 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − three =