Circulația de pe traseul Reni-Odesa va fi redirecționată prin Moldova, în apropierea satului Palanca

Republica Moldova și Ucraina au ajuns la o înțelegere privind construirea unui drum de ocolire în apropierea satului Palanca.

Potrivit Radio Chișinău, care face referire la comunicatul serviciului de presă al administrației regiunii Odesa, proiectul a fost discutat ieri, în cadrul unei ședințe comune la care au participat un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei, Guvernatorul regiunii Odesa, preşedintele Consiliului regional din Odesa, precum și ministrul moldovean al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

„Existența acestui drum va asigura un acces mai rapid în raioanele de sud ale regiunii Odesa și va permite să descarce traficul în zona satului Zatoka în perioada sezonului de vacanță”, se spune în comunicatul citat.

Partea moldovenească a promis că va aproba până la sfârșitul săptămânii proiectul. Iar până la 7 aprilie, toate deciziile vor fi asigurate cu documente oficiale.

De notat că segmentul de tranzit al autostrăzii Odesa – Reni în regiunea localității Palanca a fost închis pentru reparații  în luna noiembrie 2016. În consecință Republica Moldova a decis să îi ofere Ucrainei un teren pentru construirea unui drum de ocolire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 4 =