Min..." />

Republica Moldova i-a cerut Rusiei suspendarea embargoului

Ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu i-a cerut vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, suspendarea embargoului pentru mai multe produse moldovenești. Subiectul a fost discutat în timpul întrevederii dintre cei doi oficiali, la Chişinău, pe 21 august. foto

Andrian Candu a subliniat că restricţiile aplicate sunt excesive și nejustificate și contravin acordurilor bilaterale dintre Moldova şi Rusia. Oficialul moldovean spune că motivele invocate sunt mai mult de natură politică, decât economică. „Cel mai important lucru e să păstrăm dialogul. Nu ne va cădea nimic din cer, dacă nu mergem pe această cale de discuţii. Totul se rezolvă prin dialog, relaţii umane şi comerciale”, a declarat Andrian Candu pentru presă, la finalul discuțiilor. Dmitri Rogozin a refuzat însă să discute cu presa. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei de la Chișinău, încă o întrevedere de acest gen va avea loc la Moscova, pe 26 septembrie.

La sosirea în Chișinău, Dmitri Rogozin a fost întâmpinat cu fructe, legume, dar și cătușe de către un grup de protestatari. Oficialul rus nu a apucat însă să-i audă sau măcar să-i vadă pe protestatari, întrucât i-a ocolit și a plecat pe alt drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =