Relu Fenechiu a fost propus ministru al Transporturilor în noul Guvern

Relu Fenechiu a fost propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcția de ministru al Transporturilor. Candidatul este deputat PNL de Iași din anul 2004 și până în prezent, iar la alegerile din 9 decembrie 2012 a reușit să-și recâștige colegiul uninominal cu peste 64%. foto

Potrivit biografiei publicate pe site-ul Camerei Deputaților, Relu Fenechiu s-a născut în 1965 în localitatea Drămănesti, județul Bacău și în 1990 a absolvit Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, Facultatea de Mecanică, specializarea „Tehnologia construcției de mașini”.

În anul 2006 a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare din București, iar în 2007 a absolvit un master în marketing la Universitatea Româno-Americană. În 2008, Fenechiu a urmat cursuri de masterat cu specializarea „Economia și Managementul Mediului” în cadrul Facultății de Management a Universității Ecologice București.

În 2010, Relu Fenechiu a susținut teza de doctorat cu titlul „Strategii de adecvare a organizațiilor la situațiile de risc și criză” la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Studii universitare de doctorat – domeniul Management.

În perioada 1990 – 2004, Fenechiu a fost Director general al grupului de firme „FENE GRUP SA”.

În ceea ce privește cariera politică, Relu Fenechiu este membru PNL din 1996 și este președinte al Filialei Teritoriale PNL Iași din 2004 și până în prezent. Între 2000 și 2004 a fost consilier județean în Iași, iar din 2004 este deputat de Iași.

Din 2008 este vicepreședinte al PNL, iar din 2010 și până în prezent este președinte al Comisiei de specialitate pentru infrastructură și transporturi a PNL. În Camera Deputaților deține funcția de președinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din 2008 până în prezent.

Între 2005 și 2008, Fenechiu a fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Comisia pentru cultură, știință și educație și Comisia pentru probleme economice și dezvoltare, iar din 2008 și până în prezent este membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Comisia pentru probleme sociale, sănătate și dezvoltare durabilă și Comisia pentru migrații, refugiați și persoane strămutate.

Este căsătorit și are doi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 1 =