Inspectorii Registrul..." />

Razie RAR pe piața sistemelor de frânare

Inspectorii Registrului Auto Român au descins astăzi în Târgul Vitan, pentru verificarea operatorilor economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor (plăcuțe de frână, saboți, discuri de frână și tamburi). foto

Potrivit unui comunicat al RAR, inspectorii au constatat că încă se mai comercializează plăcuțe și discuri de frână neomologate sau neînsoțite de documente care să ateste garanția sau proveniența produselor. De asemenea, mare parte dintre comercianți nu a stiut să răspundă la întrebări privind diferența dintre un produs omologat și unul neomologat.

Inspectorii RAR au fost surprinși să găsească în raft chiar și o piesă care își așteaptă cumpărătorul de aproximativ 20 de ani, și care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană.

Controlul a fost efectuat la 12 societăți comerciale. Operatorii economici la care s-au constatat neconformitățile au fost sanctionați cu amenzi contravenționale cuprinse între 2000 și 5000 de lei.

Produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comercianții au obligația ca în 30 de zile să facă dovada către R.A.R. că au distrus produsele respective.

â

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 − three =