~Lavrov: interventia va..." />

Război iminent în Siria (revista presei)

Realitatea.netRusia îşi evacuează cetăţenii. Ce va face România „Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat miercuri că intervenţia armată pe care o au în vedere Statele Unite şi aliaţii acestora în Siria ‘va duce la destabilizarea pe termen lung a situaţiei în regiune’. În paralel, emisarul special al Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe în Siria, Lakhdar Brahimi, a avertizat că intervenţia militară necesită o undă verde din partea Consiliului de Securitate al ONU”

HotNews: Scenarii ale unei interventii americane in Siria si cea mai importanta intrebare: Care sunt obiectivele razboiului? „Interventie militara de doua zile, atac aerian al fortelor NATO pe modelul Kosovo sau interventie in conformitate cu decizia Consiliului de Securitate al ONU. Cele trei optiuni sunt analizate de presa de peste Ocean, care scrie pe larg despre posibilitatea unui raspuns militar SUA in Siria. Oricare ar fi insa modalitatea prin care administratia Obama va interveni in Siria, principala intrebare este: care sunt obiectivele razboiului?”

RFI: Occidentul, pe picior de război în Siria „Preşedintele american analizează o «paletă de opţiuni» împotriva Siriei, ca răspuns la presupusul atac cu armă chimică din apropierea Damascului. Declaraţia vine de la premierul australian, Kevin Rudd, care a discutat cu Barack Obama. Secretarul american de Stat, John Kerry, afirmă că au fost folosite arme chimice în Siria, considerând că aceasta este o «indecenţă morală». În Rusia, preşedintele Vladimir Putin susţine că nu există dovezi ale unui atac chimic”

Digi24Tot mai mulţi sirieni se refugiază în România de teama războiului „Conflictul din Siria îi face pe cetăţenii acestei ţări să se refugieze în state mai paşnice, printre care şi România. Aşa se face că mulţi migranţi au cerut deja adăpost în Constanţa, unde trăieşte o numeroasă comunitate de musulmani. Unii au rămas aici, în timp ce alţii pornesc mai departe spre Germania sau Suedia”

PublikaBursele anticipează un război în Siria. Ce se cumpără şi ce se vinde „Prima zi a escapadei militare din Siria a zguduit bursele din întreaga lume şi arată clar cum investitorii şi fondurile îşi protejează capitalul. Comportamentul anumitor active cheie în ultimele două luni anticipau pericolul, iar reacţia pieţelor după prima zi neoficială de război indică un grad ridicat de risc, se arată într-o analiză Admiral Markets”

Ziare.comONU nu a autorizat intervenţia militară „La o saptamana dupa un presupus atac cu arme chimice in estul Damascului, comis de fortele presedintelui Bashar al-Assad, comunitatea internationala este in fierbere. Desi unele surse spun ca un eventual atac al Occidentului va avea loc vineri noapte, iar altele vorbesc despre o decizie in acest sens joi, inca de miercuri se constata o radicalizare a declaratiilor oficialilor occidentali”

EvZ: Strategia de război a SUA. Ţintele din Siria şi armele folosite. Rusia avertizează: Vor fi consecinţe grave „Marea Britanie și SUA lucrează la o listă cu obiective ce pot fi distruse de bombe cu precizie și de rachete, cu care să atace Siria și să învingă regimul lui Bashar al-Assad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 1 =