Răspândirea focarelor de coronavirus pune presiune pe marile companii, cu mii de angajaţi

Focarele de coronavirus reprezintă un risc pentru marile companii din domeniile care au continuat să funcţioneze sau îşi reiau activitatea, iar cazurile de COVID de la Dedeman, Arctic sau FAN Courier arată importanţa menţinerii sub control a epidemiei, atât de autorităţi, cât şi de către companii.

În martie, un angajat al Dedeman din Reşiţa a fost confirmat cu noul virus, toţi colegii săi fiind plasaţi în carantină, făcându-se totodată dezinfecţia în magazin. Dedeman are 11.000 de angajaţi în cele 51 de magazine la nivel naţional. De asemenea, la jumătatea lunii mai, 66 de angajaţi de la fabrica de frigidere Arctic din Găeşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Focarul de coronavirus din fabrica de frigidere a pornit de la doi bolnavi din hala de producţie, care au luat contact cu restul colegilor infectaţi. Arctic are 4.000 de angajaţi, scrie Ziarul Financiar.

Săptămâna aceasta, marţi, 9 iunie, FAN Courier a anunţat că 24 de persoane angajate la depozitul din Ştefăneşti au fost infectate cu COVID-19, dar activitatea companiei se desfăşoară normal. Compania transmite că nu există risc de infectare nici pentru ceilţi angajaţi şi nici pentru beneficiarii coletelor. FAN Courier are peste 2.700 de angajaţi. Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, spunea recent pentru ZF că soluţia pentru un mediu cât mai sigur pentru angajaţi poate fi modul de lucru din fabricile de medicamente, de exemplu, acolo unde măsurile de siguranţă şi echipamentele de protecţie, de la măşti la combinezoane sau viziere, sunt deja comune pentru angajaţi.

Citeste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =