Registrul A..." />

RAR: Maşinile cu probleme tehnice, blocate în trafic

Registrul Auto Român (RAR) a implementat o nouă aplicaţie informatică destinată controlului în trafic, ce va permite blocarea în timp real a unui autovehicul cu probleme tehnice grave, informează autoritatea rutieră. foto

Practic, prin această aplicaţie online se pot realiza căutări instant în bazele de date ale Registrului, astfel încât, pentru fiecare vehicul supus controlului, să fie disponibile în orice moment toate informaţiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menţionate în Cartea de identitate, la inspecţiile tehnice periodice (ITP) efectuate, dar şi la precedentele controale tehnice în trafic la care a fost supus. 

Suplimentar, vor fi înregistrate, în timp real, toate măsurile aplicate în urma rezultatelor controlului, respectiv: reţinerea certificatului de înmatriculare, reţinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului şi/sau anularea ITP. Dacă se impune, vehiculele vor fi blocate automat în bazele de date ale RAR până la remedierea defecţiunilor constatate. (Puterea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 15 =