RAR: Circa 5% dintre vehiculele verificate la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente

Aproape 5 procente (1.758) dintre vehiculele verificate tehnic la nivel național în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în primele 6 luni ale acestui an prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete, informează instituția într-un comunicat de presă. foto

Registrul Auto Român a verificat în trafic în anul 2017 nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică.

Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37.21%.
În urma testărilor realizate, la 9% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat neconformități legate de poluare.

Din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În București, în urma controalelor mixte desfășurate de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2017 au fost aplicate 1.120 sancțiuni, au fost reținute 17 permise de conducere și 875 de certificate de înmatriculare.

Directorul general al Registrului Auto Român George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 14 =