RAR a ..." />

RAR a verificat şcolile de şofer în trafic GALERIE FOTO

RAR a verificat tehnic în trafic, la nivel național, într-o acțiune specială, desfășurată pe 6 august 2014, 398 de vehicule de taxi și școală auto, informează Registrul Auto Român.

Instituţia arată că, din totalul vehiculelor pe care RAR le-a inspectat in trafic, 45,73% au fost găsite neconforme.

33,67% erau neconforme din punctul de vedere al securității rutiere, iar dintre acestea 2,76% prezentau pericol iminent de accident.

RAR a verificat şi emisiile poluante. Din acest punct de vedere, 8,79% dintre vehicule aveau probleme, în timp ce doar 1,51% au fost găsite neconforme din punctul de vedere al identificării.

RAR a verificat şi ITP. 1,76% dintre vehicule aveau inspecţia tehnică periodică expirată.

 

Starea precară a anvelopelor, depășirea normelor acceptate de emisii poluante și defecțiunile la dispozitivele de iluminare sunt doar câteva dintre neregulile constatate de RAR.

Directorul general RAR, George-Adrian Dincă, menționează că, în funcție de neregulile constatate de inspectorii RAR, Poliția Rutieră a reținut 117 certificate de înmatriculare și un permis de conducere și a aplicat 147 de sancțiuni contravenționale.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defecțiuni.

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000. de vehicule, dintre care 4.485.000 sunt autoturisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − twelve =