Primul raportor pentru ACTA, Kader Arif ..." />

Raportori pentru ACTA

Primul raportor pentru ACTA, Kader Arif

ACTA, o mascaradă la care nu vreau să fiu părtaș”

Născut în anul 1959, în Algeria. Politician francez, europarlamentar, membru al Partidului Socialist. Site personal http://www.kader-arif.fr/

 

„Comisia europeană a semnat, în numele Uniunii Europene, acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA). Condamn în cel mai ferm chip întregul proces care a condus la semnarea acestui acord: nici o consultare a societăţii civile, lipsa de transparenţă de la începutul negocierilor, întârzieri repetate ale semnării textului fără nici o explicaţie, respingerea recomandărilor Parlamentului date în mai multe rezoluţii ale adunării noastre.

În calitate de raportor al acestui text, a trebuit să fac față unor manevre inedite venite din partea dreptei acestui Parlament, care a încercat să impună un calendar accelerat spre a obține ratificarea acordului, mai înainte ca opinia publică să se alerteze, privând Parlamentul european de dreptul său de expresie și de instrumentele de care dispune pentru a prelua revendicările legitime ale cetățenilor.

Mai mult, și toți o știu, acordul ACTA pune probleme atunci când este vorba de impactul asupra libertăților civile, a responsabilităților care le sunt transferate furnizorilor de internet, a consecințelor fabricării medicamentelor generice sau a redusei protecții pe care o oferă, după indicii noștri geografici.

Acordul acesta poate avea consecințe majore asupra vieții cetățenilor nostri și toate acestea din pricina faptului că Parlamentul European nu și-a spus cuvântul. Astăzi, așadar, prezentând acest raport cu care am fost însărcinat, vreau să trimit un semnal puternic şi să alertez publicul cu privire la această situaţie inacceptabilă. Nu voi fi părtaș la această mascaradă!”

 

Al doilea raportor al Parlamentului european, David Martin

„Parlamentul European nu poate garanta o protecţie adecvată drepturilor cetăţenilor în viitor, în temeiul ACTA”

Născut în anul 1954 în Anglia. Politician englez, europarlamentar, membru al Partidului Laburist

 

„Beneficiile intenţionate ale acestui acord internaţional sunt cu mult depăşite de potenţialele ameninţări la adresa libertăţilor civile. Având în vedere caracterul vag al anumitor aspecte ale textului şi incertitudinea interpretării acestora, Parlamentul European nu poate garanta o protecţie adecvată drepturilor cetăţenilor în viitor, în temeiul ACTA.”

„Când Parlamentul european va respinge ACTA, Comisia va trebui să încerce să găsească alte mijloace de a apăra proprietatea intelectuală europeană pe piața globală.”

 

Bernd Lange, purtător de cuvânt al social-democraților

Este o decizie critică pentru UE și nu trebuie să votăm în pripă”

Născut în 1955, în Germania. Europarlamentar, membru al Partidului Social Democratic

 

“Mă îndoiesc că raportul va fi votat până la vară. Sunt încă multe chestiuni rămase deschise cu privire la cum va afecta acest acord cetățenii […] Vom examina textul în amănunt. Acum singura noastră posibilitate, pe care o avem în Parlamentul european, este aceea de a ne exprima acordul pentru acest document sau de a-l respinge în întregime, neavând vreo posibilitate de a-l amenda. Este o decizie critică pentru UE și nu trebuie să votăm în pripă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 15 =