Ministru..." />

Ramona Mănescu la Consiliul UE, Secţiunea Transporturi

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a participat la Bruxelles la Reuniunea Consiliului Uniunii Europene – Transport, Telecomunicaţii, Energie (TTE, Secţiunea Transporturi, care s-a desfășurat sub Președinția lituaniană a UE, informează Ministerul Transporturilor.

Principalul subiect al reuniunii îl constituie Propunerea de Directivă a Parlamentului European și a Consiliului, privind instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, ce vizează două moduri de transport: rutier și naval, pe rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

Obiectivul general al iniţiativei e de a asigura furnizarea unei reţele suficiente de infrastructură, favorizând astfel pătrunderea pe piaţă a vehiculelor şi a navelor pe bază de combustibili alternativi.

Propunerea vizează implementarea unei astfel de infrastructuri până în anul 2030. Ramona Mănescu a declarat, în cadrul reuniunii:

„Reducerea dependenţei de petrol în Transporturi e foarte importantă. Acesta este motivul pentru care și susţinem această iniţiativă, ce stabileşte direcţia de dezvoltare a sistemului european de transport pe termen lung.

Un astfel de semnal e esenţial, pentru a mobiliza capitalul privat, nu numai în ceea ce priveşte dezvoltarea vehiculelor, dar şi în ceea ce priveşte implementarea infrastructurilor de alimentare cu combustibili alternativi”.

Pe agenda de lucru au mai figurat stadiul dezbaterilor pe marginea Regulamentului privind Agenţia pentru Căi Ferate a Uniunii Europene, precum şi regulamentul referitor la drepturile pasagerilor în transportul aerian.

În încheiere, a avut loc dezbaterea miniştrilor, având ca obiect proiectul privind Decizia de deschidere a negocierilor cu Brazilia, în vederea stabilirii unui acord global referitor la serviciile de transport aerian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =