AGA Companiei Naționa..." />

Ramona Mănescu a demis administraţia CFR

AGA Companiei Naționale Căi Ferate ‘CFR‘ a decis revocarea din funcție a membrilor Consiliului de Administrație (CA), pe motiv că aceștia au exercitat un management defectuos, care a afectat situația financiară a companiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, au fost constatate o serie de nereguli grave în actul de management al administratorilor, precum neîndeplinirea obligației de supraveghere și control a executivului companiei.

Acestea au permis perpetuarea unor acte prejudiciabile pentru companie, săvârșite de executiv și constatate de organele de control, dar și încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor și a altor prevederi legale.

Totodată, AGA a numit noi membri ai CA ai CNCF CFR: Ovidiu Petrișor Artopolescu, membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, Ovidiu Puțura, secretar de stat în Ministerul Justiției, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Florin Luca, consultant financiar, și George Ciobănașu, auditor financiar.

Noii numiţi au fost evaluați și validați de consorțiul de consultanți, alcătuit din PriceWaterhouseCoopers, George Butunoiu Group și David & Baias, precizează MT. În perioada următoare, noul Consiliu de Administrație se va întruni pentru a alege noul președinte.

Adunarea Generală a Acționarilor a pus în vedere noii administrații să analizeze de urgență îndeplinirea de către George Micu a îndatoririlor de director general interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =