Putin a semnat decretul pentru distrugerea produselor supuse embargoului

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind distrugerea produselelor agro-alimentare aflate sub incidenţa embargoului impus de Rusia, atunc când acestea ar urma să fie introduse în ţară, informează ITAR-TASS. foto

„Se dispune ca produsele agricole, materia primă şi alimentele, interceptate la intrarea pe teritoriul rus, provenind din state care au decis să impună sancţiuni economice împotriva unor persoane juridice sau fizice din Federaţia Rusă sau care s-au alăturat unei astfel de decizii şi al căror import este interzis în Rusia să fie distruse începând cu 6 august 2015”, se arată în decretul prezidenţial.

Sub incidenţa acestui decret nu intră mărfurile aduse de persoane fizice pentru uz personal, precum şi produsele destinate să fie transportate în terţe ţări.

Procedura de distrugere a produselor agricole vizate de embargo urează să fie stabilită de către Guvernul de la Moscova.

Kremlinul a impus în august 2014 un embargou la majoritatea produselor alimentare ce provin din ţări care sancţionează Rusia pentru rolul său în criza ucraineană, în principal state membre ale UE şi SUA.

Până în prezent, produsele, care intrau sub incidenţa embargoului, trebuiau să fie returnate expeditorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × three =