Putin a dispus construcția a două poduri peste strâmtoarea Kerci

Președintele Rus, Vladimir Putin, a dispus Ministerului Transporturilor să construiască două poduri, unul rutier și altul feroviar, peste strâmtoarea Kerci, pentru a avea o legătură terestră cu teritoriul anexat pe 18 martie. foto

Ministrul Transporturilor, Maksim Sokolov, a precizat că există și opțiunea construcției unui tunel submarin pe sub strâmtoarea Kerci. „Anul acesta vom proiecta și vom face studiul de fezabilitate pentru strâmtoarea Kerci. Nu sunt cele mai simple condiții geologice și hidrologice, dar până la sfârșitul anului vom dezvolta câteva opțiuni și o vom alege pe cea mai bună”, a declarat ministrul rus, citat de Lenta.ru. 

Între Rusia şi peninsula situată în sudul Ucrainei nu există nicio legătură terestră, iar Moscova trebuie să construiască un pod de aproape 5 kilometri peste strâmtoarea Kerci. Proiectul ar costa zeci de milioane de dolari şi ar putea fi realizat în trei sau patru ani. Un proiect în acest sens există încă de la începutul anilor 2000, dar el a fost abandonat odată cu schimbarea regimului de la Kiev adus de Revoluția portocalie în 2004.

Un pod feroviar peste strâmtoarea care desparte Crimeea și ținutul Krasnodar din Rusia a fost construit, pentru prima dată, în anul 1994, dar peste un an a fost distrus. În anul 1953 pe locul acestuia a fost lansat un feribot, care funcționează până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + twenty =