Punctul de trecere a frontierei Nădlac II a fost deschis traficului internaţional

Sâmbătă, 11 iulie, a avut loc inaugurarea oficială a Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II – Csanadpalota, Ungaria şi realizarea conexiunii între autostrăzile A1 şi M43 – Ungaria de pe coridorul IV Paneuropean. La eveniment a participat primului ministru Victor Ponta și vicepremierul Ungariei Zsolt Semjen. foto

Prim-ministrul României Victor Ponta a declarat că din acest moment sunt disponibili pentru infrastructura din România 12 miliarde de euro. Potrivit premierului, bucata de autostradă Sibiu-Pitesti va fi următorul pas astfel încât până la sfârșitul anului Sibiul să fie legat de Budapesta pe culoarul IV Paneuropean.

Tronsonul de autostradă Nădlac-Arad măsoară 38,8 kilometri .

PTF Nădlac II – Csanadpalota este deschis traficului internaţional de persoane şi mărfuri. Pe acesta va fi interzis transportul de mărfuri supuse controlului fitosanitar şi veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum şi tranzitul vehiculelor lente.

PTF Nădlac II se află pe teritoriul României, la o distanta de 10 km Nord de vechiul Punct de Control si Trecere a Frontierei Nădlac, situat pe E 68.

Cu o suprafață de  peste 20 hectare, 10 benzi de acces pe sensul de intrare și 10  pe cel de ieșire , punctul de frontieră este permanent supravegheat cu camere video de identificare. Parcarea de pe sensul de ieşire din ţară are 107 locuri pentru autocamioane.

Odată cu intrarea în funcțiune a noului punct de frontiera există speranța ca traficul rutier pentru autocamioane să se desfășoare fluent fără timpi de așteptare la ieșirea din țară.

Vechiul punct de frontieră dintre Nădlac şi Nagylak rămâne deschis, doar pentru autovehicule cu masa maximă de până la 7,5 tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =