Ucraina..." />

Punct de trecere a frontierei la Poienile de sub Munte

Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev să accelereze soluţionarea problemei legate de deschiderea punctului de trecere a frontierei ucraineano-române din zona Şibene, regiunea Ivano-Frankivsk, respectiv, Poenile de sub Munte, din judeţul Maramureş. foto

Deschiderea acestui punct va permite realizarea şi utilizarea eficientă a potenţialului de tranzit al acestei zone, care, în prezent, este singura dintre regiunile de frontieră din Ucraina care nu are un punct de trecere a frontierei, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Regionale de Stat din Ivano-Frankivsk, emis în urma unei întâlniri care a avut loc recent dintre şeful administraţiei regionale, Mihailo Vişivaniuk, şi preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici. 

Problema deschiderii punctului de trecere frontierei, destinat atât pietonilor, cât şi autovehiculelor, se află de mai mulţi ani pe agenda discuţiilor bilaterale dintre România şi Ucraina, informează Agenţia de presă Interfax, menţionând că, pentru realizarea completă a acestui proiect, trebuie să fie construiţi circa 50 de kilometri de drum.

Proiectul respectiv urmează să fie realizat din fonduri ale Programului de Cooperare Transfrontalieră din cadrul Instrumentului european de vecinătate şi parteneriat (IEVP ) Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2007-2013. Documentaţia va fi finalizată în luna noiembrie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten − 2 =