După ce duminică peste..." />

Protestele cu violenţe continuă la Kiev

După ce duminică peste 200.000 de oameni au protestat la Kiev, împotriva legilor restrictive adoptate de către actuala putere ucraineană, luni, protestele continuă în capitala ucraineană, unde numărul susţinătorilor opoziţiei, adunaţi în Piaţa Independenţei – Maidan, creşte din oră în oră. foto

În momentul de faţă, pe strada Gruşevskaia, de la Kiev, se află peste cinci mii de oameni şi se mai aşteaptă să sosească un număr mare de protestatari din alte regiuni ucrainene. Potrivit informaţiilor, protestatarii atacă barierele forţelor de ordine, cu pietre sau fumigene. Încă din primele ore ale dimineţii de luni, au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de ordine ucrainene. Forţele de ordine Berkut au folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante, împotriva protestatarilor. 

De aproape două luni de zile, Piaţa Independenţei de la Kiev, numită şi Evromaidan, este ocupată zi de zi de către protestatarii proeuropeni, după ce preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a refuzat să semneze Acordul de asociere la UE, în favoarea apropierii de Federaţia Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =