Câți..." />

Proteste la punctul de trecere a frontierei Porubne-Siret

Câțiva cetățeni ucraineni au inițiat astăzi, în jurul orei 10.00, un protest în imediata apropiere de punctul de trecere a frontierei Porubne, de la granița cu România.

Peste 50 de persoane au parcat în jur de 20 de autovehicule în localitatea Sterce, aflată la 2 kilometri de punctul de trecere Porubne și au traversat încontinuu trecerea de pietoni, blocând astfel circulația mijloacelor de transport.

Polițiștii de frontieră din Cernăuți, citați de presa locală, le recomandă călătorilor să țină cont de organizarea protestelor și să evite punctul de trecere Porubne-Siret.

Participanții la protest au declarat că vor bloca circulația timp de câteva zile. Motivul constă în adoptarea recentă a unei legi de către parlamentul ucrainean, care restricționează importul de autovehicule cu numere străine. Alții protestează împotriva majorării tarifelor la întreținere.

Activiștii au instalat și un cort în care intenționează să înnopteze. La fața locului se află și polițiști care returnează din drum mijloacele de transport ce se îndreaptă spre punctul de trecere. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × four =