Proprietarii de camioane vor plăti 3,5 ruble pe kilometru de drum

Proprietarii de camioane cu o greutate ce depășește 12 tone ar putea plăti o taxă de drum de 3,5 ruble rusești (0,40 RON) per kilometru. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost publicat pe pagina oficială a Ministerului Dezvoltării Economiei, după ce a fost elaborat de Ministerul Transportului din Federația Rusă. foto

„Taxele vor fi încasate pentru prejudiciul adus drumurilor din cauza circulației autovehiculelor cu un tonaj mai mare de 12 tone. Mărimea platei va fi stabilită în funcție de distanța reală parcursă de vehicul pe drumurile de importanță națională”, se menționează în document.

Specialiştii din cadrul Ministerului Transportului au estimat că pentru o despăgubire a prejudiciilor de 100% este nevoie de stabilit o taxă de 6,2 ruble pentru un kilometru. În document sunt menționate și normele din Europa, unde taxa de drum este în medie de 8,2 ruble per kilometru.

„Proprietarii de camioane care transportă mărfuri utilizează infrastructura națională în scopuri de afaceri, aducând prejudicii mai mari decât proprietarii de autovehicule ușoare. Sistemul de tarifare este ca un mijloc de compensare a pierderilor cauzate de deteriorarea drumurilor”, se arată în nota informativă a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 5 =