Un proiect depus la Primăria C..." />

Proiectul Rabla Verde București

Un proiect depus la Primăria Capitalei prevede că proprietarul unei mașini vechi din București va primi 3000 de lei pentru a renunța la aceasta fără să cumpere una nouă.

Programul Rabla a permis autorităților să reducă numărul de mașini vechi aflate în circulație în mările orașe din România și se bucură de succes în fiecare an, în contextul în care tichetele disponibile se epuizează rapid.

Pe de altă parte, proprietarul unei mașini vechi care nu intenționează să cumpere o altă mașină nu beneficiază în prezent de nicio facilitate pentru a renunța la acesta. În acest sens, un consilier din cadrul Consiliului General al Municipiului București a depus în această săptămână un proiect care ar avea rolul de a „corecta” o astfel de situație.

Proiectul Rabla Verde București prevede acordarea unei recompense de 3000 de lei cash tuturor persoanelor care renunță la mașinile vechi, fără ca acestea să fie obligate să cumpere o mașină nouă.

În plus, proiectul propune ca alternativă la banii cash acordarea unor credite municipale în valoare de 5000 de lei care pot fi folosite pentru achiziționarea de biciclete, trotinete, trotinete electrice sau componente pentru acestea în cadrul unor magazine partenere. De asemenea, creditele municipale pot fi utilizate și pentru transportul rablei pe platforma spre casare, plata abonamentelor pentru transportul în comun sau plată taxelor și impozitelor.

Vezi articolul complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =