Programul Prima Maşină..." />

Programul Prima Maşină se lansează acum!

Programul Prima Maşină se lansează cu o perioadă de creditare de până la şapte ani şi cu un avans între 5% şi 7% din valoarea autoturismului nou – sunt primele criterii de selecţie pentru noul program Prima Maşină, asupra cărora au căzut de acord cei mai mari jucători din piaţa auto şi autoturităţile din Ministerul Economiei.

Preţul maxim al maşinilor noi, ce vor fi acceptate spre achiziţie în noul program, va fie de 45.000 de lei fără TVA, fie de 50.000 de lei fără TVA, potrivit surselor citate.

Diferenţa de 5.000 de lei este importantă în special pentru importatori, care în general comercializează maşini mai scumpe decât Dacia Renault.

Dacă pragul ră­mâne la 10.000 de euro fără TVA (12.400 de euro cu TVA), în pro­gram pot intra toate mo­delele, in­clusiv cele pro­duse în Ma­roc, însă nu se înca­drează Ford B-Max, care este pro­dus de americani la Craiova.

Dacă pragul ar fi de 50.000 de lei fără TVA sau de circa 13.700 de euro cu TVA, ar putea intra inclusiv B-Max cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, de asemenea pro­dus în România.

Modelul e comer­cializat în Programul Rabla cu suma de 11.200 de euro cu TVA şi primă de casare incluse, ceea ce înseamnă că, fără prima de casare de 1.500 de euro, maşina ar costa 12.700 de euro.

Al doilea punct la care încă se discută între jucătorii din auto şi autorităţi reprezintă vârsta celor ce se vor putea încadra în program. În discuţie sunt cei cu vârste între 18 şi 35 de ani, dar pragul superior se poate extinde până la 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 4 =