Autorități..." />

Programări electronice la frontiera finlandezo-rusă

Autoritățile finlandeze intenționează să introducă un sistem de înregistrare electronică prealabilă la punctele internaționale de trecere rutieră a frontierei. Decizia va fi luată în contextul trecerii la regimul fără vize dintre Uniunea Europeană și Federația Rusă, relatează agenția Rosbalt. foto

Testarea sistemului va începe în toamna anului 2013. Șoferii vor fi obligați să își programeze din timp ora la care intenționează să traverseze frontiera. Programarea le va permite autorităților finlandeze să se pregătească din timp pentru un regim liberalizat de vize cu Rusia, în scopul evitării aglomerației de autovehicule, scrie presa rusă, care face trimitere la surse din Finlanda. 

În luna decembrie 2012 la punctele de trecere a frontierei dintre Finlanda și Rusia se formaseră rânduri de camioane pe o distanță de până la 15 kilometri. Autoritățile finlandeze au declarat că punctele din sud-vestul țării sunt traversate zilnic de peste 11 000 de mijloace de transport.

Programarea prealabilă va fi testată la punctele de trecere rutieră din Nuijamaa, Vaalimaa și Imatra. Un sistem similar funcționează din iulie 2012 la frontiera dintre Estonia și Rusia, unde, potrivit practicii, timpii de așteptare s-au redus considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 12 =