AvtoVAZ, cel mai mare producător d..." />

Profitul AvtoVAZ s-a dublat

AvtoVAZ, cel mai mare producător de mașini din Rusia, a anunțat pentru anul 2011 un profit de 6,7 miliarde de ruble, de două ori mai mare față de 2010 (3,6 miliarde de ruble), a anunțat serviciul de presă al gigantului auto. foto

Majorarea veniturilor companiei este explicată prin creșterea cererii pentru produsele grupului – mașinile Lada. AvtoVAZ precizează că în 2011, profitul brut a constituit 23 miliarde de ruble, iar cheltuielile administrative au crescut cu 3,2 miliarde de ruble şi au constituit 13,7 miliarde de ruble față de anul 2010 – cu cheltuieli de 10,5 miliarde de ruble.

Datorită creșterii vânzărilor de automobile Lada, cheltuielilor de transport, în 2011, s-au majorat cu 2,9 miliarde de ruble, constituind, în total, 9,1 miliarde de ruble. În 2010 cheltuielile la acest capitol au fost de 6,2 miliarde de ruble.

Presa rusă relatează că producătorul rus de mașini și-a revenit de pe urma crizei economice și speră ca în perioada următoare să devină cel mai mare producător de mașini din Europa, depășind Germania, în condițiile în care vânzările vor crește cu 73% până în 2015, potrivit estimărilor Ministerului Industriei din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 12 =