Producătorul de suplimente Dacia Plant a decis azi sa doneze flacoane cu gel igienizant îmbunătăţit cu argint coloidal pentru patru spitale

Mai mulţi producători români au început să fabrice geluri igienizante pentru mâini, în contextul lipsei din farmacii şi retailul alimentar a acestor produse, generată de criza coronavirusului.

„Încercăm să luptăm şi noi, la rândul nostru, cât mai eficient împotriva noului coronavirus şi am demarat producţia unui gel destinat igienizării rapide a mâinilor. Gelul de mâini cu argint coloidal este destinat menţinerii igienei mâinilor mai ales atunci când nu există posibilitatea de a ne spăla pe mâini cu apă caldă şi săpun: la muncă, la cumpărături”, a spus Claudia Burghelea, director de marketing Dacia Plant.

Sursa: Ziarul Financiar

Producătorul român Dacia Plant a decis azi sa doneze flacoane cu gel igienizant îmbunătăţit cu argint coloidal Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov şi Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie din Braşov.

„Flacoanele donate acoperă în acest moment necesarul întregilor echipe medicale şi a personalului auxiliar din aceste spitale şi numărul lor va fi suplimentat pe măsură ce va fi nevoie. Implicarea companiei Dacia Plant nu se opreşte aici, aceasta urmând să doneze şi măşti chirurgicale de unică folosinţă şi dezinfectanţi de pardoseală pe baza de hipoclorit către aceste unităţi spitaliceşti, odată ce vor fi încheiate formalităţile vamale. Criza de produse igienizante în contextul pandemiei de coronavirus şi cantităţile insuficiente de astfel de produse acordate spitalelor din România, au determinat compania braşoveană să demareze producţia de substanţe dezinfectante”, notează compania într-un comunicat de presă, transmis azi catre AGERPRES.

Noul produs Dacia Plant este destinat menţinerii igienei mâinilor şi este bazat pe două substanţe puternic dezinfectante şi antimicrobiene, respectiv alcoolul de 70% şi argintul coloidal. Acesta din urmă este un agent antiinfecţios, antifungic şi antimicrobian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 4 =