Producător..." />

Producătorii auto din China iau cu asalt piața rusă

Producătorii chinezi de automobile demonstrează o creștere astronomică a vânzărilor pe piața auto din Rusia. Dinamica vânzărilor și potențialul ridicat a transformat piața rusă într-un tort pe care și-l doresc toți producătorii auto din lume, inclusiv cei din China, relatează portalul Autocentre.ua. foto

Deocamdată, cota de piață a fabricanților chinezi nu este mare, însă creșterea vânzărilor pe care le fac este uimitoare. În primele cinci luni din anul 2012, comercializarea vehiculelor de marca Chery a crescut cu 288%, ajungând la 6828 de unități. Un alt producător chinez, Geely, a vândut 5099 de vehicule, cu 257% mai mult decât în anul 2011. Great Wall și-a crescut vânzările cu 123%, până la 4785 de vehicule. Cele mai multe maşini le-a vândut Lifan – 7710 de exemplare, dar ritmul de creştere a acestei mărci este mai moderat.

Analiștii de la compania IHS Automotive Lin Huaibin, consideră că în lupta cu brandurile rusești producatorii auto chinezi au trei avantaje mari: costuri reduse, un design mai atractiv şi calitate mai bună. Anul trecut chinezii au exportat în Rusia 67701 de autovehicule, ceea ce înseamnă că această țară este a treia piață de export pentru producătorii auto din China, după Brazilia şi Algeria. Experții estimează că indicatorii vor continua să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 12 =