Ministerul..." />

Problema taxiurilor de la Otopeni, rezolvată parțial

Ministerul Transporturilor intenţionează să facă un prim pas pentru rezolvarea situaţiei taxiurilor de la aeroportul Otopeni, după mai bine de cinci luni de când o studentă japoneză a fost ucisă de un taximetrist care a acostat-o în aeroport: în luna februarie, pe aeroportul Otopeni va fi amenajată o zonă destinată taxiurilor la comandă, unde vor fi montate telefoane pentru apeluri gratuite către companiile de profil. foto

„În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare (…)”, a spus ministrul transporturilor Relu Fenechiu. 

Ministrul propune mutarea zonei de aşteptare a clienţilor de la etajul terminalului Sosiri la parter şi înfiinţarea unei zone de îmbarcare taxi la comandă la etajul 1 al terminalului Sosiri, unde să aibă acces doar maşinile solicitate de clienţi. Totodată, va fi înfiinţată o „zonă de grupare” pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate 2 help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor. Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea să opteze fie pentru un taxi care aşteaptă în faţa terminalului, fie pentru o maşină la comandă.

„Sperăm să se creeze premisele unei îmbunătăţiri substanţiale a serviciilor de taximetrie şi implicit a imaginii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti”, a spus Fenechiu.

Neregulile din activitatea de taximetrie la aeroportul Otopeni au fost mediatizate în special anul trecut, după uciderea unei studente japoneze. După coborârea din avion, studenta a fost acostată de un bărbat, Nicolae Vlad, pe aeroportul Otopeni, care i-a propus să o transporte cu un taxi către destinaţia dorită. Vlad a ucis-o pe tânără prin sugrumare într-o pădure din apropierea DN 1… citește tot pe www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 6 =